Kategóriák

Szűrés

Gyártó / márka

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Tanúsítvány

SSL Certificate

Szavazás

Fórum

Nincsenek témák!

Hírek

2016.08.11 9:45
Sötét pólóra, sötét textilre vasalható fólia használatának leírása

Felhasználási útmutató az Avery Zweckform MD1003 cikkszámú sötét pólóra vasalható fólia használatához.

Termék rendeltetése: tintasugaras nyomtatóval nyomtatható, sötét pólóra, illetve sötét textíliákra vasalható fólia, melynek segítségével szabadon megtervezheti és elkészítheti saját pólóját. A fólia egyaránt alkalmas pamut textíliákhoz és kevert szövetekhez (kevert szövet esetén maximum 40% poliésztert tartalmazhat).

Ismert elnevezései: vasalható papír, vasalható matrica, transzfer fólia, vasalható fólia.

Csomag tartalma: 4 ív 210 x 297 mm (A4) méretű nyomtatható fólia és 4 ív szilikon papír.

Minden forgalomban lévő tintasugaras nyomtatóhoz (mint például: Canon, Epson, Hewlett Packard, Lexmark) felhasználható.

Fontos információ! A fekete póló piktogrammal és a fekete „Für farbige Textilien” felirattal ellátott fólia a sötét színű textíliákhoz használható, míg a fehér póló piktogrammal és a „Für helle Textilien” felirattal ellátott fólia a világos textíliákhoz használható. Utóbbi esetben ez a felirat világoskék színű.

Az elkészítés menete a következő:

1.    Tervezés

Tervezze meg a kívánt motívumot az Avery DesignPro vagy az Avery Design&Print program segítségével. Mindkét program letölthető a www.avery-zweckform.com weboldalról illetve használhatja az Avery online Design&Print tervezőprogramját is. A fent említett tervezőprogramok mindegyike ingyenes. Tervezéskor az alábbi szoftverkódot kell megadni: C9406 vagy MD1003. Természetesen bármely más grafikai tervezőprogrammal megtervezheti és kinyomtathatja képeit.

2.    Nyomtatás

Állítsa be a nyomtatót „normál papír” és 1440 dpi felbontásra (regular paper / high resolution).

A kívánt képpel végezzen el egy tesztnyomtatást normál papírra, a színek helyessége és a kép méretének, illetve elhelyezkedésének ellenőrzése céljából. A transzferfóliát helyezze a nyomtatóba. Amennyiben egymás után több lapot kíván nyomtatni érdemes a fóliát egyenként adagolni a nyomtatóba.

A kiválasztott képet nyomtassa a fólia fehér oldalára. Fontos, hogy a képet ne tükrözze, ne használja a nyomtatási segédprogram „transfer film” beállítását, ugyanis ebben az esetben tükörképet fog nyomtatni. Nyomtatás után a tintát hagyja megszáradni.

3.    Kivágás

Vágja körül a képet, a fölösleges részeket távolítsa el. Lehetőség szerint kerüljük a hegyes sarkokat és törekedjük az ívelt, kerekített vágásra.

Fontos tudnivaló: a felvasalást követően a fólia nem nyomtatott felülete fehér marad.

4.    Előkészületek

Amennyiben új pólót használ a jobb minőség elérésének érdekében ajánlatos felvasalás előtt azt legalább egyszer kimosni. Felvasaláshoz használjon egy kemény, sima, stabil alátétet (pl.: asztal). A védelem érdekében tegyen az alátétre egy kartont, vagy egy párnahuzatot.

Fontos tudnivaló: a vasalódeszka puha felülete nem alkalmas a fólia felvasalására.

5.    Felvasalás

Fektesse a pólót gyűrődésmentesen az előkészített alátétre. (Érdemes pólót átvasalni, hogy valóban gyűrődésmentes legyen). Ezt követően a megnyomtatott fóliáról a hordozót lassan, óvatosan húzza le, majd helyezze a nyomtatott fóliát képpel felfelé a textilre a kívánt helyre. Figyeljen, mert a lehúzott réteg nagyon sérülékeny! Tegyen a fóliára egy (mellékelt) szilikon papírt. Fontos tudnivaló: a vasaló nem érintkezhet közvetlenül a fóliával, minden esetben használja a csomagban található szilikon papírt! Állítsa be a vasalót 170°C –ra, majd erős nyomással, gőz nélkül vasalja a teljes képet, elkerülve a fólia elmozdulását. A vasalást folyamatos mozgatással végezze, figyeljen a szélekre és a peremekre is. 

Felvasalási idők: 10 x 15 cm befoglaló méretű kép esetén a felvasalás időtartama körülbelül fél perc. A teljes lap 3 perc, míg a fél lap 1,5 perc vasalás után készül el. A felvasalást követően, ha a fólia nem tapadt meg rendesen a felülethez, a vasalást szükség szerint megismételheti. Hagyja teljesen kihűlni, majd húzza le a szilikon papírt. Kész is van a saját maga által elkészített póló!

6.    Mosás

Először az felvasalást követő 24 óra elteltével moshatja, elkülönítve, kifordítva, legfeljebb
30°C-on. A gyártó leírása alapján mosógépben mosható. A tartósság érdekében azonban azt javasoljuk, inkább kerüljük a gépi mosást. Hagyományos módon, csak levegőn szárítsuk.
Ne tegye szárítógépbe! A tartósság érdekében minden mosás után szilikon papír felhasználásával megvasalhatja a képet. A kép továbbra sem vasalható közvetlenül! Minden esetben használja a csomagban található szilikon papírt!

7.    Egyéb tudnivalók

Lehetőség szerint a fólia megnyomtatását és a felvasalást egy napon végezze.

A fólia ideális tárolási körülményei: 20°C körüli hőmérséklet 50% relatív páratartalom mellett.

Kérjük, hogy a fóliát és a hozzá tartozó szilikon papírt a csomagolásban, vízszintesen tárolja.

Webáruház készítés